Presenter - massor av presenter!

Igår så mötte vi upp min vän Anna-Lena med son Caspher och det blev ju självklart en fika på stan. Detta börjar bli en ful ovana, det låter väl som om jag inte gör annat än fikar på dagarna. ;-) Vi gick till Herberts fik som har en bra lekhörna där barnen kan stoja medans mammorna dricker kaffe och pratar. Leo fick presenter utav dom - igen. Han har redan fått en present utav dom innan vi åkte till Kina. En jättefin mössa från Polarn o Pyret. Se bilden nedan. Men nu så fick han ännu mer presenter och han blev ju jätteglad när han såg  paketen, slängde vad han hade i händerna och slet upp pappret. Han fick ett par fina mysbyxor ifrån Molo och så ett knappussel. Tack så mycket, Caspher med familj! 2 timmar satt vi där och tiden rusade iväg. Det var så längesedan vi sågs så vi hade ju massor att prata om. Leo tyckte oxå att hans nye vän var kul. På hemvägen så somnade faktiskt Leo i vagnen och det händer inte ofta. Man blir trött av att leka.

På eftermiddagen promenerade vi bort till Håstenshallen, jag hade lite brev att posta. På tillbaka vägen gick vi förbi min kusin Therese med familj för dom har ju inte heller träffat Leo än. Då hade dom ju oxå en present till Leo. Han höll ett hårt tag i den resten av vägen hem. Han fick en traktor med olika djur som sitter på ett släp som låter när man trycker på dom. Perfekt present, eftersom Leo älskar saker som spelar och låter. Tusen tack, familjen Ivansson!

I söndags var vi en sväng om farfar, hans särbo hade ju inte träffat Leo och var ju nyfiken på vår lille kille, och då blev det ju presenter även där ifrån E-M. En mobiltelefon och en Nalle Puh, som såklart låter! :-)
Tackar!

Varje kväll efter middagen så brukar vi sitta inne i Leo's rum och ha lite lek- och mysstund, så att även pappa får lite tid med Leo innan det är dags för natten. Detta har blivit en mysig rutin och Leo tycker det är så roligt när vi alla är i hans rum och bara ägnar oss åt honom. Vår lille snutt! Han är ju så go!


Så fin i min mössa från Caspher!    Här får du en present utav mig!    Tack tack, Caspher!    Ett fint knappussel fick jag!    Caspher o Leo leker    Håller hårt i traktorn från familjen Ivansson!    Min nya traktor!    Fina byxor från Molo    Present från E-M    Leo o E-M leker med nya presenterna    Myser med pappa


Grattis moster!

Idag fyller moster Martina år!
Stort grattis moster och ha en bra födelsedag!

Kramar från Leo!

Fikadags

Det har varit mycket bullar och kakor sista veckan, vilket iofs mamma gillar men kanske inte så bra för Leo. Först så var vår hemutredare Birgit på besök och blev lite uppdaterad av Leo, och självklart bjöds det på hembakat. Det är hon som kommer att skriva våra uppföljningsrapporter som vi ska skicka till Kina. Som tur är, så behöver vi bara skicka 2 stycken. 1 efter ett halvår och nr 2 om ett år. Rapporterna talar om hur barnet utvecklas och anpassar sig i sin nya miljö.
Sen så var även Lisbeth från BVC på hembesök i fredags. Hon berättade om vad BVC gör och när vi ska träffa dom. Vi fick en massa bra informationsböcker utav henne. Hon verkade väldigt gullig och det tror jag Leo oxå tyckte.

Vi har ju som sagt tidigare så smått börjat besöka släkt och vänner och förra fredagen var vi hemma hos familjen Helander på eftermiddagsfika. Dom har 2 barn och Leo tyckte det var så roligt att få träffa dom. Dom har ju ett stort lekrum fullt med leksaker så Leo trodde väl han kommit till himmelriket. Man ser hur glad han blir när han får träffa andra barn, så jag får nog snart börja gå till Öppna förskolan med honom så att han får leka av sig. Mamma är ju inte lika kul att leka med. ;-)

Jag har väl börjat komma in i att vara mammaledig och denna veckan började ju Niklas jobba igen så nu är jag helt själv, men det går bra. Vi har ju fått in rutiner nu och har lärt oss att planering är a och o när man har barn. Denna veckan har varit fullbokad och bara rusat iväg. I onsdags träffade vi kusin Noel och moster Martina. Vi fyra gick och fikade på stan och det gick bra. På torsdagen åkte vi till Kungsbacka och hälsade på familjen Spårell. Dom åker till Kina på lördag och ska hämta sin lilla söta Tindra. Det blev en sväng om Kungsmässan och köpte en mössa på rean till Leo från PoP och även lite leksaker på Åhlens, som sålde ut allt och hade 50% på halva priset. I lördags var det dax för ett besök i Horred och dom busiga roliga kusinerna Chrille, Liam och Zeb. Det var fullt ös kan jag ju lugnt påstå och Leo bara älskade det! Han var helt genomsvettig av allt spring och bus!

Idag blir det besök av vänner från Växjö som vi träffade i Nanchang och Leo ska få träffa sin "kinakusin" Melvin igen.


På promenad runt fästningen med kusin Noel.   Fika på Ströget med moster Martina o kusin Noel    Fick en kratta till sandlådan    Hos kusinerna Liam o Zeb   



Blivande J-O Waldner???

Farfar är ju en jäkel på pingis sägs det, så Leo var ju tvungen att kolla om detta stämde så hela familjen åkte ner till bordtennis-klubben där farfar och grabbarna håller till på torsdags förmiddagarna. Och ja, vi måste hålla med om att farfar har en grym backhand smash och Leo var impad! Ge Leo några års träning med farfar så har vi kanske en blivande Waldner på gång. För mamma och pappa tror ju självklart att det ska bli något stort av vår kloke lille kille! ;-)
Hur som helst så tyckte Leo att det var roligt med pingis så vi får nog köpa ett litet racket som han kan öva med.

Senare samma dag var det middag med försenad julklappsutdelning hos farmor. Hon hade ju som vanligt gjort supergod mat och bjöd på sin paradrätt med kyckling. Sen så blev det julklappar och Leo fick bl a en fin servis ur Elsa Beskow's serie "Puttes äventyr i blåbärsskogen". Mätta och belåtna rullade vi sen hem och klockan hann bli mycket och det infann sig faktiskt lite julaftons-känsla när vi promenerade hemåt denna kalla januarikväll.

Att bli förälder till en 1,5 åring innebär ju att det är rätt fullt ös under hans vakna tid och vi har ju ännu inte riktigt vant oss vid all denna energi det tar att ständigt vara på sin vakt så att han inte slår sig eller rör nåt han inte får etc. Så häromdagen när Niklas skulle läsa en saga för Leo medans jag lagade mat så slutade det med att Leo var ute hos mig och det var väldigt tyst i Leo's rum. Jag smög dit och kollade och då hade Niklas somnat i Leo's kuddhörna med en Telma-kisse på magen. :-)

Utanför bordtennisklubben    Farfar visar hur man gör    Bravo farfar!    Farfar och grabbarna visar hur det går till.    Blivande J-O Waldner?    Såhär gör man!    Härlig promenad vid havet!    Promenerar vid fästningen    Testar servisen jag fått av farmor    Första middagen hos farmor.    Imse Vimse spindel klättra uppför...    Pappa läser saga....    ...men blev lite trött och somnade.       Men vakna då, jag vill ju leka!    Kul på hjul!

A present all the way from Ireland

I veckan så damp det ner ett paket i brevlådan. En present från våra vänner Michael och Mary på Irland. Det var 3 tröjor till Leo. Så gulligt av dom att skicka en present ända från Irland till Leo. Thanks a lot, Michael and Mary! The sweaters were really nice, especially the green one. Perfect! We hope we will see you soon so you can meet little Leo.

Min kusin Sandra ringde i veckan och jag blev så rörd av att hon mer eller mindre "bröt" ihop när hon fick reda på att vi fått en son. Hon bor i England med man och barn så vi träffas inte så ofta. Hoppas att vi kan ses nästa gång hon är hemma på Stenunga. Min lilla goa kusin som är så gullig!

Vi blir så rörda av alla gratulationskort som vi fått från bekanta. Att det är så många som tänker på oss. Tusen tack!

I tisdags var det däremot mindre roligt då vi skulle till sjukhuset och göra s k tropikundersökning på Leo. Lille stackarn! Han var så ledsen och hela 4 rör med blod skulle dom ta. Pappa blåste såpbubblor så att han höll på att svimma, för att distrahera Leo. I nästan 2 timmar var vi där och tog olika prover. Vår tappre lille lille kille! Han var helt slut efteråt, men fick sen en glass och presenter utav sköterskan. Då blev det lite bättre. Inte roligt att behöva hålla honom med våld för att dom ska sticka eller köra ner pinnar i halsen på honom. Han skrek så han var nästan blå. Jag och Niklas var lika slut vi efteråt och hade oxå behövt en glass för att lugna ner oss. ;-)

Present from Michael and Mary    Cool sweater from Ireland   

English: As you might have understood we received a present in the post from our dear friends Michael and Mary (Ireland). Thanks ever so much - you are great!

Also thank you very much to all of you who has sent us greetings (mail, blog and post!) Thanks again!!!

Tuesday was not a good day for Leo, we were at the hospital to do a "tropic-examination" (compulsary), this is to find out if he´s carrying any bacteria of some strange kind and they took 4 test tubes of blood. He screamed and sweated the whole time there, daddy blew soap bubbles until he almost fainted...just to take Leo´s attention away from the nurses. After almost 2 hours we were done and Leo got some icecream to "heal the wounds".

Vår lille charmör!

I lördags åkte vi till mormor & morfar. Som dom har längtat efter lille Leo! Han var på sitt bästa humör och var en riktig charmör. Han vet precis hur han ska göra för att man ska smälta och inte kunna hålla sig för skratt. Spänner ögonen i en och klistrar på ett tillgjort leende och släpper inte blicken förrän man bryter ihop av skratt. Den lille busen! Han fick ett lokomotiv som tutar och spelar. Allt som spelar är så roligt och han höjer armarna och snurrar med händerna. Hela familjen Ekengren sov sen middag medans mormor lagade mat. Skönt att få bli lite bortskämd igen! Vid halvfem var det dax att åka hem och Leo somnade i bilen. Så trött han var! Har varit en jättebra och rolig dag!

I söndags skulle vi hälsa på farmor igen för hon längtade efter Leo, men hon har blivit så förkyld så vi fick ställa in. Istället åkte vi till Lampfabriken och tänkte köpa en lampa till Leo's rum, men det fanns inte så mycket att välja på så vi kom hem utan. Har börjat städa bort julen så smått och lampan som vi hade i Leo's rum innan passar inte längre in när vi gjort om rummet till barnrum. Pappa vill ha tag i en blå stjärnlampa som han sett hos någon. Om det är någon som vet var man kan få tag i en sådan så får ni gärna säga till.

Morgonmys med mamma    Nyvaken trollunge!    På väg till mormor & morfar    Playing with grandfather   

English: We´ve now visited grandpa Harry and grandma Inger, they had waited so for our visit and Leo enjoyed every minute. It was great fun to play with grandpa Harry and have some of grandma Ingers lovely food (which the parents also enoyed!). We were supposed to see grandma Majlie on sunday but she had a cold so we had to postpone that.

Besök och åter besök....

Nu så har vi så smått börjat besöka lite folk och bl a varit hos farfar och hos farmor. Vi kommer än ett tag att ta det lugnt med att någon kommer hem till oss då vi vill att Leo ska förstå att här är det bara vi som bor och här har han en trygg lugn miljö. Hur länge vi väntar med besök hos oss vet vi inte utan det får tiden utvisa. Det finns väl inga regler för sånt här men som adoptivförälder vill man ju att det ska bli så bra som möjligt och att Leo ska bli trygg och må bra.

Farfar hade ju inte ännu träffat Leo mer än en snabbis när han sov i bilen då vi kom hem, så han längtade ju jättemycket efter att få träffa sitt barnbarn, så vi var där på fika i onsdags. Först var Leo lite reserverad och ena stunden skulle han vara hos mamma och i nästa hos pappa. Men farfar hade ju så roliga saker som spelade och sjöng så efter en liten stund sprang han runt själv och inspekterade rummen. Sen så var vi hos farmor igår och hennes väninna Kerstin var oxå där. Samma sak där, först lite avvaktande och pendlade mellan mamma och pappa, men sen så vågar han gå själv och kolla läget. Det är bra för han är inte intresserad av att gå till någon annan än mig och Niklas och han verkar trygg hos oss. Sen så fick Leo en present utav Kerstin och hennes man Bertil. En hund som han drar i ett snöre. Så rolig han tyckte den var! Innan på dagen hade vi även hunnit med en visit på mammas jobb, då vi behövde ta kopior på försäkringspapper. Var kul att träffa arbetskompisarna igen, men känns konstigt att jag inte ska vara där på över ett år, men jag kommer att hälsa på lite då och då och ha med mig fika. ;-)
Sen så kom våra gulliga grannar Vivian och Göran med en bukett blommor till Leo. Dom är så snälla!

Till helgen så ska vi åka till mormor och morfar för dom längtar ju oxå jättemycket efter Leo och därefter kommer Leo att få träffa sina busiga kusiner. Tänk vad roligt dom kommer att ha ihop! Vi har så många vänner som vi vill träffa, men vi får ta allt i lugnt tempo och känna av hur Leo tar det. Vi märker ju att han blir trött fort och han är en riktig sjusovare. Vi lägger honom vid sju på kvällen och han sover ända till åtta och ibland även till halvnio på morgonen. Vi vet ju inte om det är omställningen som gör det eller om han behöver sova så mycket. Han sover även middag ca 2 timmar. Jag vaknar nästan varje morgon vid sex och hinner ju göra hur mycket som helst innan Leo vaknar, även Niklas är vaken tidigt.

Vi vill bara påminna våra nära och kära att det är väldigt viktigt att ni inte lyfter upp eller försöker få Leo att gå till er, då det är viktigt att han nu i början bara går till mamma och pappa och förstår vem vi är. Visserligen verkar våran lille kille vara trygg i sig och nöjd med sitt nya hem, men vi vill att det ska bli så bra som möjligt och anknytningen är så viktig när det gäller adoptioner. Så tack alla för er förståelse när det gäller detta!


Leverpastejsmörgås och välling, kan det bli bättre start på dagen?!    På besök hos farfar    På promenad med sin vovve    Blombukett från Vivian o Göran. Tusen tack!

English: We started to visit grandfather Lennart (who only saw a sleeping Leo when we got home) and he had so many toys so after a while Leo was running around inspecting grandpas house! Then we saw grandma Majlie and one of her oldest friends, Kerstin. At first he was a bit shy, but after a few minutes played around and giggled. Leo got a dog (plastic...!) that he could take for walks, which he did! :-)

Everyday we are learing Leo and he is learning us, he eats everything, but yesterday when we gave him carrot, he spit it out... well well not everything then! We´ll take it slow with direct visits to us and we want Leo to feel safe in our house and that we are the only ones that live here.

Testing, testing....

Då så har vi varit på Skatteverket och folkbokfört våran Leo. Så om ett par veckor har han ett personnummer. Tydligen prioriteras sådana här ärenden så det går nog rätt snabbt. Därefter gjorde vi ett nytt försök med vagnen och det var ju även tandagnisslan denna gång. Men klockan var tolv och det fattades mat i magen och middagsnap för vår lille kille, så det var bara att snabbt ta sig hem och krypa ner i sängen. Han sov i 2,5 timme och var sen som en liten solstråle.

Vi har så smått börjat lära känna honom och hans rutiner och vad det är han vill när han gråter eller gnäller. Vad vi nu kommit på är att han testar oss och vet att så fort han gnyr eller gnäller så får han som han vill och det har ju visat sig att det många gånger inte alls är så allvarligt som han vill att det ska verka vara. Den lille rackaren! Han är smart och mamma och pappa går på det. Så nu så säger vi till honom när han gnäller och står och stampar med sin lilla fot, att nu får han sluta och det verkar funka. Då lägger han av och så är det inte mer med det. Ja ja, vi lär oss hela tiden. Så igår så gjorde jag ett nytt försök med vagnen när Niklas låg och sov middag. Leo hade fått mat och sin middagslur så det kunde ju inte vara felet om han blev arg. Det gick bra i vagnen i ca 3 min sen var det inte roligt, men då var mamma bestämd och sa till på skarpen och det kom några krokodiltårar och lite protester men sen så var det bra med det. Han försökte ytterligare ett par gånger men när han märkte att mamma inte vek sig en tum så slutade han och det gick riktigt bra med promenaden.

Till middag gjorde vi broccolipaj med bacon och Leo ville inte alls ha sin burkmat när han smakat mammas paj. Den är en favorit även hos pappa. Det är så roligt att se när han äter nya maträtter för han ser så lycklig ut och skrattar för var tugga han får och smaskar och säger "Mmmmm".

Mmmm!Så gott med leverpastejsmörgås!        Lite högt när jag ska gå ner från stolen    Sötisen!   

English: Ok, been at the IRS to apply for a social security number for Leo. Supposed to take up to 2 weeks...
We did another try with the pram...but Leo was hungry and in need of food, so next time...
He´s "testing" us all the time, crying and whining, to get our attention and his will! But we have begun to spot when its for "real" and when he´s just doing it for fun...little clever son of ours! While daddy was resting mum took out the pram again, Leo did his usual whining, mum then told him off, and voila, he was quiet and enjoyed the ride! 1-0 mum Veronica!
He´s eating all that is served and loves our homemade food.

Leverpastej och kaviar

Då har vi varit hemma ett par dar och så smått börjat komma in i vardagen och fått lite rutiner med mat och sömn. Det var ju hela tiden ett schema att följa i Kina med utflykter och tider att passa och det blir rätt påfrestande när Leo och Niklas var sjuka. Så det är så skönt att vara hemma och ta dan som den kommer och bara försöka lära känna varandra.

Frukost första dagen här blev leverpastejsmörgås och äggmacka med kaviar. Leo bara älskade det! Lite annat än friterat ris till frukost. Packade upp, tvättade och kollade posten. Riktigt skönt att få tvätta och städa igen. ;-)
Leo röjde runt i sitt rum och kollade in alla leksakerna. Kissarna är han lite rädd för så det är bra, för då hinner dom anpassa sig och inte bli alltför rädda för honom. Smilla-kissen kan ju vara lite rädd för barn och blir dom för närgångna så rivs hon. Men än så länge har det gått bra. Hela familjen sov middag mellan 12-14 och på kvällen blev det fläskfile. Vi tänkte öppnat våran champagne och firat men vi var alltför trötta och griniga så det får bli en annan dag. Tar ett tag innan man hittar sin roll, lite tumult emellanåt. Men det hör väl till när man blir förälder. Sen blev det första badet i huset och det var uppskattat, som vanligt. Så härligt att bada! Leo sov sen hela natten i spjälsängen. Vi hade tänkt att han skulle sova emellan oss ett tag, men märker att både han och vi sover bättre om han är i spjälsängen. Han sover ändå hela natten och brukar inte vakna.

Andra dagen hemma och vi tänkte bege oss ut på en liten promenad i nya fina vagnen, men det gick ju sådär. Leo bara vägrade att åka i den så vi bar honom runt hela Påskbergsskogen. Lunch och vila för mamma och Leo, pappa Niklas stack och tränade och handlade lite mat. Vid tre kom morbror Emil, moster Martina och kusin Noel på snabbvisit för Noel och Martina ska åka till Österrike idag och vara borta i 2 veckor. Tack Emil, Martina och Noel för den jättefina välkomst-skylten ni satt upp i hallen när vi kom hem! Så gulligt av er!
Även farmor kom förbi snabbt och lämnade lite julklappar. Blir inga långa besök än, för vi märker att Leo blir trött och vi behöver alla bara komma till ro och knyta an.

Mamma lagade pannbiff och potatismos och Leo älskade även detta. Han åt hur mycket som helst och det verkar inte finnas någon botten på lillkillen. Riktigt god husmanskost är mumma! Sen blev det julklappsutdelning och pappa fick på sig tomteluvan. Det låg en massa paket under granen när vi kom hem, men vi har inte orkat öppna dom förrän nu. En massa fina presenter fick Leo. Tack familjen Björn för den fina kaninen! Utav faster Malin fick Leo ett par fräcka jeans och snygg stickad kofta från Levis. Sen så fick han oxå sin första bil från kusin Noel med familj. Grön och fin var den! Farmor hade köpt svensk honung och Barnängens barntvål. Alltid bra att ha när man har små barn!

Har varit en lång dag för Leo med en massa intryck så redan klockan sju slocknade han efter en flaska välling. Det gjorde mamma oxå och pappa somnade nog strax därefter fast i soffan.


Home sweet home!        Tired boy!    Playing in his room  
 
Gillade inte att åka vagn!       Tomten på besök!      What can it be?    It was a nice sweater from aunt Malin & uncle Oliver! Thanks a lot! 
  
And honey from grandmother

English: Been home a couple of days now and the "normal" things like sleeping & eating at regular times are beginning to settle in, great! Breakfast the first morning was egg, caviar and liver-patê, Leo is crazy about patê which he probably hasn´t had in China. He adopts fast to ou food and doesn´t miss the rice at all (neither do we...!).

Had our first walk in the pram, whicj Leo didn´t like at all, so we had to carry him all the walk...

When we came home there were loads of presents under our christmastree and now it was time to dress as Santa, well, the hat came on at least...thanks Malin & Oliver for the ever so nice Levis Jeans & Sweater. We also got a little wooden car, a rabbit for Leo, some honey (!) and childrens soap.

It´s days filled with play and Leo´s nap is around 12, mum & dad try to rest the  to, and Leo goes to sleep at 20.00, parents are trying to stay awake, but after 22 its hard to keep the eyelids up!

Äntligen hemma!

Vi lämnade Beijing kl.15.40 och det kändes så bra! Äntligen på väg hem till sköna Sverige! Första timmen var Leo alldeles hysterisk och genomsvettig. Niklas försökte få honom att somna och gick fram och tillbaka på planet. Till slut somnade han in men så fort Niklas rörde sig så vaknade han igen och skrek. Stackars Leo, han var helt slut men kunde inte komma till ro. Jag och Niklas blev oxå helt slut, hur skulle denna flygresa sluta. Men till slut så slocknade han i sätet och sov som en prins hela flygresan till Kastrup. Vi sov desto mindre och var som vrak när vi landade i Danmark. Flyget mellan Kastrup och Landvetter gick smidigt och hela familjen slocknade innan planet lämnat mark.

Åh så härligt det var att landa i Sverige och vad roligt det var att bli mött på flygplatsen av alla! Mormor o morfar, morbror Dan o moster Ulle, morbror Emil o moster Martina och hela familjen Wiberg! Vilken överraskning och så kul att ni var där allihop! Leo tyckte det var roligt och kände nog att han var i mittpunkten. Först lite avvaktande men glad och sen skulle han busa med morfar o morbror Dan. Leo fick inviga sin nya bilstol och han sov innan vi kommit ut på motorvägen. Så trötta vi är nu! Stannade till utanför farfars hus, han hade varit så gullig och handlat lite åt oss så att vi hade frukost mat. Vi åt leverpastej-smörgås och drack te sen stupade hela familjen i säng och sov ända till klockan sju. Härligt att sova i sin egna säng!

On the way to the airport in Beijing. Sweden here we come!    Rufsig o nyvaken då vi landar på Landvetter. Men så glad!

At Landvetter        Morbror Dan & morfar välkomnar oss       

Morbror Dan, morfar, mormor & moster Ulle kollar in den nye familjemedlemmen.    Busar med morbror Dan    Premiär-tur i bilbarnstolen. Somnade efter en minut.

English: Left Beijing at 15.40, felt really good to be on our way home to Sweden.  It was a hysterical and sweaty Leo the first hour on the plane, daddy tried to get him to sleep, and succeded after walking around a while. But Leo was sleeping lightly and woke up the whole time. How would this trip end? He finally fell asleep and we could settle in...but were soon arriving into Kastrup (Copenhagen Airport) so parents were t i r e d. On the flighgt between Denmark and Sweden we finally got 30min "deep-sleep"...

At the airport in Gothenburg (Landvetter) we were met by grandma Inger and grandpa Harry + Veronicas brothers with wifes. The Wiberg Family also met us, all of this was greatly appreciated and a total surprise! :-)
Leo was the mainattraction, at first a little reluctant but soon caught on!

Grandpa Lennart had shopped some food and we picked up a bag of goodies before arriving at our "sun-house"!
Had a cup of tea and a sandwich, then it was time to goto bed...zzzzzzzzz

Dag 18 - Sweden here we come!

Äntligen dags för hemfärd - vi ses snart!

Ready to fly!

English: Today we go home - see u soon!

Dag 17 - New Years Day in Beijing.

Uppe vid 7-tiden, träffade George efter frukosten för att han skulle ta med oss till Förbjudna Staden och Himmelska Fridens Torg. George körde oss dit och vi gick in vid norra ingången och sedan rakt genom "staden" till den södra. En tur på 1 ½ timme, mycket att titta på och vi tog mängder med bilder. Vackert väder idag. Strålande sol och kallt. Gäller att ha långisar, mössa och vantar när man är här. Efter det så gick vi över till Himmelska Fridens Torg. Tittade på Parlamentsbyggnaden, så mäktigt och monumentet över Opiumkriget, på håll även Maos Mausoleum. Vi tog tunnelbanan (en ny upplevelse!) tillbaka till hotellet, för lunch 12.30 tillsammans med vår guide Lily och den andra svenska familjen. Dom har varit på Beijings Zoo idag, men vi valde att hoppa det och istället åka till Förbjudna staden. Dom har varit här förut och redan sett den.


Vi vilade lite på eftermiddagen, får se hur det blir att natta Leo ikväll eftersom eftermiddagsluren blev lite sen. Han har krånglat och skrikit i högan sky dom sista gångerna när vi ska natta honom. Förhoppningsvis beror det på att han inte är riktigt ok. Kvällens middag blev pizza från Pizza Hut (som ligger i hotellkomplexet där vi bor).

Det ska bli underbart att åka hem imorgon! Äntligen riktig husmanskost och få in lite rutiner. Vad vi längtar efter vårt lilla solhus och våra kissemissar!

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ER ALLA FRÅN OSS I KINA OCH TACK FÖR ALLA HÄLSNINGAR!!!

    North entrance to the Forbidden City.    One of the many palaces within the Forbidden City.    Tiananmen Square (Himmelska Fridens Torg (sv.)) China-friendly!    Playing around!    My own little place!    Hey!!!

English: Today we visited Tiananmen Square and the Forbidden City, both places are totally amazing! Lunch at the hotel then a nap and the rest of the afternoon was spent at the hotel, updating the blog (!). Dinner was takeaway from Pizza Hut...now we long to come home to some proper homecocking and to our cats, Leo is of course looking forward to seeing his room and exploring our little "sun"-house! Ok, next time we´ll be blogging from Sweden! A Happy New Year to everyone and all the best for 2009! Thanks for following us and contributing to our blog!


Dag 16 - New Years Eve in Beijing!

Leo´s hosta har dämpat sig lite under natten men han är fortfarande rätt gnällig och ingenting är riktigt bra och pappa Niklas har sin egna hostmedicin och hänger i. Mamma Veronica har det tufft med två sjuka pojkar! Vi åt frukost och sedan mötte Lily upp 09.30 för färd till Hutongerna, de äldre delarna av Beijing, ett väldigt vackert område med sjö och småvägar kors och tvärs. Stor blandning mellan husen, både mindre boningar där de fattiga bodde och större hus (nybyggda) med dubbelgarage för de rika och välbeställda. Vi åkte runt i rickshaws (cykeltaxis), det var friskt för vädret idag är soligt och kallt, -5, vinden gör dock att det känns som -10. Vi fick först besöka en förskola och åt sedan lunch hemma hos några som bodde i hutongerna. Vi befarade det värsta, men blev väldigt glatt överraskade då maten var otroligt god, dumplings, broccoli, kyckling samt ris. Eftermiddagen blev det vila och vid 17 så kom Mrs Liu och hennes man på besök. Mrs Liu jobbar för Barnens Vänner i Peking och det är hon som översätter alla dokument som vi skickar och får. Hon brukar alltid göra ett besök hos familjerna när dom är i Peking. Hon var så gullig och barnen fick en present utav henne. Sedan så hade vi bestämt att fira lite nyår med den andra svenska familjen. Vi samlades för lite fördrink hos dom och sedan diskuterade vi hur vi skulle göra med maten, vi enades om italienskt och ringde första bästa från vår guidebok. Restaurang Gisa faxade över menyn till hotellet och sedan beställde vi takeaway, de tog en taxi (45min enkel väg) för att lämna av maten och vi betalade resorna! Som att beställa takeway från Göteborg och hem till Varberg! Otroligt! Maten smakade super, skönt med lite västerländska influenser. Brushetta till förrätt och diverse pasta till huvudrätt, sedan tiramisu till efterrätt. Underbart!

Doing the Hutongs by rickshaw!    View from rickshaw (+back of rider!)    Walking the Hutongs.        A refreshing bath!    Let´s party!    The Italian cuisine deliveryman!    A typical New Years Eve dinner!?

English: Today we visited the Hutongs, old part of Beijing. We travelled by rickshaw and had dinner at a local home (very good food, we anticipated worse...). New Years Eve was spent together with the other swedish couple and we ordered Italian cuisine from the first restaurant in the guidebook, Restaurant "Gisa", he faxed the meny to our hotel, we then ordered over the phone. He travelled 45min in a taxi with our order of brushetta and different pastadishes + tiramisu for desert. That´s what i call a homedelivery! He even came up to the room and opened the winebottle! Excellent! Happy New Year everyone from us! 


Dag 15 - i Beijing.

Vi vaknade och kände att både Leo och pappa Niklas var lite för dåliga för att vi skulle kunna följa med på dagens aktiviteter som var Förbjudna Staden och Himmelska Fridens Torg. Istället så valde vi (och den andra familjen som bor på hotellet också) att ta en vilodag. Deras lille son är oxå rätt snuvig och hostig. Frukosten intogs strax innan 9, sedan vilade hela familjen. Mamma Veronica har klarat sig bra och får nu dra ett extra lass! Vi träffade George i lobbyn på förmiddagen och vi bestämde att han skulle hämta oss vid tvåtiden och ta oss till sjukhuset. Den andra familjen ville även att deras son skulle till läkare så vi åker dit allihop.


Väl där efter 1 timma i bil så var det 3 timmars kö, eller om vi betalade extra så fick vi komma in till akutläkaren. Enkelt val och 1 timme senare hade de både tagit blodprov samt gjort röntgen på hans lungor. Leo var så ledsen när dom skulle sticka honom och när han skulle ligga still på britsen vid röntgen. Usch vad det gör ont i hjärtat att se honom så ledsen. Det var en luftvägsinfektion och vi fick en medicin som skulle bota det. Tillbaka till hotellet vid 19-tiden. Ikväll blev det roomservice med Xi Xi Hamburger till pappa och Chef Sandwich (som en club sandwich) för mamma. Hostande och snörvlande (Leo och pappa) somnade vi vid 23-tiden. 


NO PICTURES FROM TODAY...SRY!

English:Today we were supposed to go to Tiamen Square and Forbidden City but instead we went to the hospital to see a doctor regarding Leo´s bad cough. An hour in car and then at the hospital we had the choice of waiting 3 hours or cough (!) up some extra cash and see an emergency doctor right away, easy choice! Leo had a bloodtest + an x-ray of his lungs. An infection was detected and we were subscribed some new medicine for him. It hurts us to see him crying when the doctor did the tests and doing the x-ray, lying down in two different positions, he cried out loudly... :-( Poor little boy. Back at the hotel it was roomservice that made the evenings meal! Asleep at 23.00, daddy and Leo coughing in pair! 


Dag 14 - i Beijing.

Frukost sent och sedan så begav vi och den andra familjen oss av med taxi mot Siden-marknaden, ett shoppingmecka med skor och kläder. Det handlades lite till och prutades. Niklas köpte bl.a. en piké, försäljaren gick helt igång på prutningsprocedurern, hela tiden sa han "bargain more" och slog på miniräknaren, Niklas skrev in samma siffror hela tiden och killen sänkte. Efter att inte ha kommit överens så gick vi, 2 meter hann vi, sedan sa han "ok, price ok". Köpte även fina sjalar och lite fina dagboksböcker + morgontofflor. Vi har nu lärt oss hur det fungerar här, samt vad saker och ting verkligen ska kosta, lite kul faktiskt. Man kan vara lite cool, för det finns samma kläder på jättemånga ställen i detta shoppinghus. Här hade ju mamma kunnat stanna en hel dag och shoppa loss men det fick hon inte för pappa. ;-)

Vidare i taxi till Temple of Heaven Park, gick runt i snålblåsten och kylan för att titta på bl.a. "Echo Wall" och "Echo Stones", efter 45min var vi nöjda och tog taxi hem vid 16-tiden, vila för hela familjen. Leo hostar och Niklas hostar, bara mamma Veronica står stark! Middag denna kväll blev kina-takeaway från en närliggade restaurang. Leo var alldeles hysterisk när vi skulle natta honom och gallskrek. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra och blev jätteoroliga, för såhär har han aldrig reagerat innan. Han var genomsvettig och vi med. Till slut ringde vi vår guide och sa att vi ville åka till läkaren med honom för han hostar så att han nästan spyr och har blivit mycket sämre. Till sist somnade han och vi bestämde att vi skulle åka till sjukhuset imorgon. Senare på kvällen kom George förbi vårt rum för att kolla hur det var med Leo och oss. George är han som har hand om guiderna och den som ordnar med vårt reseschema när vi är i Kina. Han åker med oss till sjukhuset imorgon eftermiddag. Kändes bra. Vår lille snuttis! Vi blir så oroliga för honom.


Silk Street - shoppingmecka!    The whole family!    More from Temple of Heaven.   

English: Today again timew for shopping, this time we took a taxi to "Silk Market". More jackets, t-shirts and other clothes to be found. Daddy got a piké (among other things) and the salesman got off on the bargain-talk, daddy entered a figure on the mans pocketcalculator and the man changed his figure. Daddy entered the same figure and the man lowered his offer, he kept saying "bargain more" with a glow in his eyes! When we couldn´t come to an agreement, we walked away, after 2 meters he said "ok, price ok". That´s how business is taken care of here! Funny, eh?! After that we got to Temple of Heaven, a vast park with buildings of historical value, amazing. Then we headed back to the hotel, chinese as takeaway from a restaurant close by. Leo´s cough is getting worse and he is not how he has been, irritated and crying alot all the time, so he´s not well. We´ve decided to take him to see a doctor tomorrow.


Dag 13 - i Beijing.

  

Vaknade vid 7.30 och var nere vid frukosten 1 timme senare. Frukosten här är inte alls lika bra som på hotellet i Nanchang, skulle vara "western-style", men det enda som påminner om det är bacon & ägg. Förmiddagen var vi på rummet och lekte, lunch intogs på rummet och blev nudlar, mums... En liten nap mellan 12.30 - 14.30, skönt för alla, pappa Niklas är rejält förkyld så han vilade också. Efter det så gick vi ut för att uppdatera bloggen. Vi gör det på Starbucks och det tar 10min att gå dit. Leo har varit lite orolig idag, gråtit mycket, t.ex. när en av oss bara lämnat sängen för att gå på toa. Inte kunnat sitta still utan velat vara i rörelse hela tiden. Så på cafeét var vi hela familjen i 20min, sen fick en av oss sitta kvar och blogga klart. Pappa fick inköpt lite kinesiskt hostmedicin på vägen tillbaka. Middagen idag bestod av Spagetti för mamma och pizza för pappa allt på takeaway från Pizza Hut! Leo fick sin välling vid 20.30 och somnade inte långt därefter. Mamma och pappa tittar på film och pustar ut! Nu börjar vi bli lite slitna och så smått blivit medvetna om livet som småbarnsförälder. Inte mycket sömn blir det. Leo's hosta har blivit värre trots medicin och det märks att han inte är samma glada kille som han brukar vara. Ingenting är riktigt bra. Blir det ingen förbättring får vi nog uppsöka läkare.


Father and son out for a walk.    Hey, who´´s that?!

English: Had breakfast quite early, played a little in the hours before lunch (which today was noodles in the hotelroom).
Took a nap, then went out to Starbucks to update the blog, 10min walk. Daddys has a sore throat and Leo´s cough isn´t getting any better, if no improvement we´re considering going to the hospital with him. Dinner was takeaway from Pizza Hut (Spagetti for mum & pizza for daddy).

RSS 2.0